Ako pratite naše blogove sjetit ćete se da smo se prošli put fokusirali na žene i kako Shilajit utječe na njihovo fizičko i mentalno zdravlje. Ako želite znati kako točno žene mogu imati koristi od Shilajita, kliknite ovdje. Baš kao i žene, i muškarci se suočavaju s nizom izazova i koraka koji zahtijevaju snažno tijelo i um. Napori i odgovornost nečijeg radnog i privatnog života mogu biti veliki izazov. Stres narušava fizičku ravnotežu i zahtijeva puno energije, a njegove fizičke i psihičke posljedice mogu biti teške. Shilajit se može učinkovito boriti protiv ovih problema. Pa, otkrijmo kako!

Men with Shilajit

SHILAJIT ZA JAK IMUNOLOŠKI SUSTAV

U posljednje vrijeme, kada se povećavaju razni virusi i moderne bolesti, jak imunološki sustav može donijeti veliku razliku, a Shilajit može savršeno ispuniti svoju ulogu. Shilajit sadrži preko 85 minerala i vitamina i pokazuje snažno antioksidativno djelovanje. To je razlog zašto je poznat kao snažan 100% prirodni bio-revitalizator koji pojačava mentalno i fizičko zdravlje. Ne navodimo ni na koji način da je to čarobni lijek za moderne viruse s kojima se naše društvo bori u posljednje vrijeme, ali je poznata činjenica da jak i zdrav imunološki sustav može igrati glavnu ulogu ovdje.

Man warming up

PODRŽAVANJE MUŠKIH SPOLNIH FUNKCIJA

Problemi sa seksualnim funkcijama zapravo su vrlo čest problem među muškarcima, čiji se izvor može naći u mentalnom i fizičkom području. Svakodnevni stres modernog života može negativno utjecati na vaše duševno zdravlje, dok nepravilna prehrana, nedostatak sna i drugi čimbenici utječu na fizičko područje. Zapravo, o tom problemu se i dalje ne govori dovoljno jer ga neki percipiraju kao tabu. Budući da vjerujemo u ljekovitu snagu prirode, Shilajit se još jednom dokazao na ovom području. Ali kako točno djeluje?

Pa, kao što je znanost dokazala davno, ovi problemi su povezani s nedostatkom testosterona, čija se sinteza može umanjiti gore spomenutim faktorima. Shilajit izravno utječe na količinu navedenog hormona koje naše tijelo proizvodi što rezultira poboljšanom seksualnom funkcijom i zdravijim osjećajem. Kombinirajte Shilajit uz svu dodatnu energiju koju dobivate redovitim unosom sna i hrane, i počet ćete shvaćati kakav utjecaj može imati na život prosječnog čovjeka. Drugo, testosteron je glavni krivac za stvaranje mišića, što u osnovi znači da će vam se sportski uspjesi u kraćem vremenu poboljšati. Očigledno, testosteron izravno utječe na mnoga područja života svakog čovjeka pa je izuzetno važno zadržati ga na visokim i zdravim razinama. Shilajit utječe na čovjekovo zdravlje na različite načine i čudesno je kako  može promijeniti život na bolje.

Health man Shilajit

ZDRAVA PROSTATA ZA DUGI I SRETAN ŽIVOT

Prostata je mala škrlatna žlijezda veličine ping-pong lopte koja se nalazi duboko u preponi, između baze penisa i rektuma. Važna je za reprodukciju jer opskrbljuje sjemenskom tekućinom koja se miješa sa spermom iz testisa. Sjemenska tekućina pomaže spermijima da putuju i opstanu. Shilajit izravno utječe na zdravlje vaše prostate, što rezultira većim brojem spermatozoida, poboljšanom seksualnom funkcijom i smanjenjem šansi da nešto pođe po zlu. Kao što znate, važno je da muškarci stariji od 50 godina idu na redovne preglede za prostatu jer je rak prostate sve češći.

Man in the mountains

Kao što vidite, Shilajitovi učinci na čovjekovo zdravlje mogu biti vrlo raznoliki i opsežni. To može utjecati na sve, od seksualnih funkcija do sveukupnog zdravlja i dobrobiti. Ostanite sigurni i zdravi!

 

Izvori i više informacija:

  1. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/and.12482
  2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1439-0272.2009.00956.x
  3. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378874106001681
  4. https://www.nutraingredients-usa.com/Article/2015/10/06/Shilajit-supplements-may-boost-testosterone-for-healthy-men-RCT
  5. https://globalhealing.com/natural-health/6-benefits-of-shilajit-for-men/
  6. https://www.thehealthsite.com/sexual-health/6-sexual-health-benefits-of-shilajit-you-didnt-know-about-717135/
  7. https://www.nutrasciencelabs.com/blog/are-you-overlooking-this-natural-mens-health-ingredient
  8. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26395129/