SVE POČINJE DUBOKO U PLANINAMA

Već smo vam rekli sve o pozitivnim učincima Shilajita. On utječe na mnogo različitih aspekata našeg života, od jačanja kognitivnih i mentalnih funkcija koje igraju vodeću ulogu u svemu onome što radimo, do podržavanja tjelesnih, emocionalnih i duhovnih funkcija. Sama riječ “Shilajit” zapravo znači “Razarač bolesti”, a Shilajit sadrži svih 85 minerala i vitamina koji se nalaze u ionskom obliku, što pomaže njihovoj apsorpciji i posljedičnom povećavanju Shilajitova iscjeliteljskog potencijala.

 

Altai mountains where Shilajit can be found

 

Uravnotežen kompleks prirodnih ljekovitih supstanci

Postupak stvaranja koji se odvija duboko u planinama Altaja uistinu je jedinstven i prirodan. Svi minerali koji se nalaze u Shilajitu nalaze se u ionskom obliku, što pomaže u njihovoj apsorpciji i posljedično povećavajući Shilajitov ljekoviti potencijal. Činjenica je da sadrži brojne elemente periodične tablice i razne tvari za jačanje imuniteta. Naravno, pisanje o svakom tom elementu bilo bi dugotrajno, a da ne spominjemo da bismo o tome mogli napisati čitavu knjigu. Dakle, da bismo bili kratki i čitljivi, odlučili smo se usredotočiti na nekoliko najvažnijih.

Balanced complex of beneficial ingredients of Shilajit

CINK

Ljudsko tijelo ne skladišti višak cinka, zato ga se mora redovito konzumirati kao dodatak prehrani. Manjak cinka može uzrokovati kratak rast, smanjenu sposobnost okusa hrane i nemogućnost ispravnog djelovanja testisa i jajnika. Cink se također koristi za jačanje imunološkog sustava, liječenje prehlada, recidiva infekcije uha, gripe, infekcije gornjih dišnih puteva, za sprečavanje i liječenje donjih respiratornih infekcija, protiv svinjske gripe, protiv infekcije mokraćnog mjehura, zvonjave u ušima i teške ozljede glave. Redoviti unos Shilajita osigurati će da uvijek dobijete dovoljno cinka, koji je neophodan mineral za svako zdravlje ljudskog bića.

Zinc is a beneficial ingredient of Shilajit

Kumarin

Kumarin se u prirodi može pronaći u mnogim biljkama, u vrlo popularnom začinu cimetu i u Shilajitu. Kumarin potiče cirkulaciju krvi, sprječava stvaranje krvnih ugrušaka, umiruje osjećaj bola, ima antibakterijski učinak te snižava “loš” kolesterol. 

Coumarin

Kalij

Kalij je jedan od najvažnijih minerala za naše zdravlje koji se može naći u Shilajitu. Visok unos kalija smanjuje rizik od ukupne smrtnosti za 20 %. Također smanjuje rizik od moždanog udara, snižava krvni tlak, štiti od gubitka mišićne mase, čuva mineralnu gustoću kosti i smanjuje stvaranje bubrežnih kamenaca. Manjak kalija može dovesti do umora, slabosti i zatvora, može eskalirati do paralize, zatajenja disanja i bolne opstrukcije crijeva. Spriječite to s dnevnim unosom Shilajita.

Potassium in also one of beneficial ingredients of Shilajit

Fulvinska kiselina

Fulvinsna kiselina nastaje kada se biljke raspadaju, prirodnim procesom, a Shilajit je bogat time. Fulvinska kiselina može blokirati reakcije u tijelu koje izazivaju simptome alergije, pomaže u prekidu koraka uključenih u pogoršanju moždanih poremećaja poput demencije te može smanjiti upalu i spriječiti ili usporiti rast karcinoma. Čini se da Fulvinska kiselina djeluje imunološki i ima antioksidativne učinke.

Soil contains Fulvic acid

Snaga prirode u svakoj kapi

Kao što smo ranije spomenuli, Mumio Shilajit ispunjen je zdravim tvarima i to je jedan od razloga zašto je kupovina kvalitetnog Mumio Shilajita toliko bitna. Dobivanjem najkvalitetnijeg Shilajita, osiguravate svojem tijelu tretman kakav zaslužuje. Ako želite pročitati o kvaliteti Mumio Shilajita, pročitajte ovdje. Ovo čudo prirode zasigurno će vam promijeniti život na bolje. Dostignite svoj ultimativni potencijal snagom prirode! Jedna kap može uistinu promijeniti sve.

Power of nature

Kao što smo ranije spomenuli, Mumio Shilajit ispunjen je zdravim tvarima i to je jedan od razloga zašto je kupovina kvalitetnog Mumio Shilajita toliko bitna. Dobivanjem najkvalitetnijeg Shilajita, osiguravate svojem tijelu tretman kakav zaslužuje. Ako želite pročitati o kvaliteti Mumio Shilajita, pročitajte ovdje. Ovo čudo prirode zasigurno će vam promijeniti život na bolje. Dostignite svoj ultimativni potencijal snagom prirode! Jedna kap može uistinu promijeniti sve:

  1. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Zinc-HealthProfessional/
  2. https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-982/zinc
  3. https://www.healthline.com/nutrition/zinc
  4. https://acsess.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.2134/agronmonogr9.2.c20
  5. https://acsess.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.2134/agronmonogr9.2.2ed.c13
  6. https://www.healthline.com/health/potassium
  7. https://www.medicalnewstoday.com/articles/287212
  8. https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Coumarin
  9. https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/coumarin
  10. https://www.intechopen.com/books/phytochemicals-isolation-characterisation-and-role-in-human-health/coumarins-an-important-class-of-phytochemicals