GDJE ZAPOČETI?​?

Ako ste novi u Shilajitu i želite isprobati ovu nevjerojatnu tvar, vjerojatno ste primijetili kako tijekom pretraživanja na internetu, Google nudi različite prodavače i cijene Shilajita. Zašto se toliko razlikuje cijena između onoga što se čini da je isti proizvod u istoj količini? Imajući to na umu, puno ljudi se još uvijek odlučuje kupiti jeftiniju verziju i pritom uštedjeti znatnu količinu novaca, no postoji razlika između popusta i ugrožavanja zdravlja. Kvalitetu  prehrambenih dodataka treba shvatiti vrlo ozbiljno, pa ako želite saznati više, čitajte dalje!

 

Food supplement safety

 

PRVI KORAK JE UVIJEK VAŽAN! ZAŠTO?

Da bismo došli do kraja ove cijele priče, moramo se vratiti na početak. Pod tim podrazumijevamo sam postupak Shilajitovog vađenja i budući da smo već pisali o njegovom nastanku, nema razloga da se zaustavljamo na pojedinostima (ali više o tome pročitajte ovdje). Prvo, Shilajit koji se izlučuje kroz pukotine u stijeni treba prikupiti i odmah očistiti čistom (!!) i toplom izvorskom vodom kako bi se odvojio od prljavštine i svega ostalog nepoželjnog. Puno je Shilajitovih dobavljača koji ne koriste čistu vodu jer to za njih znači značajno smanjenje troškova proizvodnje Shilajita. Kao rezultat toga, gotovi proizvod je nečist, a ponekad čak i opasan po zdravlje jer može sadržavati neželjene teške metale koji mogu oštetiti tijelo.

Dobivanje najbolje kvalitete 100% čistog Shilajita može se garantirati u Mountaindropu jer rado pružamo sve potrebne certifikate potrebne za takvu izjavu. Sav naš Shilajit izvlači se najčišćom vodom bez upotrebe kemijskih spojeva i on možda nije najjeftiniji na tržištu, ali njegova kvaliteta to svakako opravdava.

Pure spring water for cleaning Shilajit

SKLADIŠTENJE JE VAŽNO

Dakle, kad je naš Shilajit izvučen, čeka da bude spakiran. Način na koji ga skladištimo igra važnu ulogu u ukupnoj kvaliteti konačnog proizvoda. Jeftini Shilajit vjerojatno će se naći u jeftinoj ambalaži gdje će mnogo brže propasti, budući da vjerojatno nećete isprazniti cijelu posudicu za dva tjedna (a to se ni ne savjetuje) i zato ga treba skladištiti u kvalitetnom spremniku.

Mi koristimo posebne ljubičaste staklene posude kojima je životni vijek puno duži te istovremeno štite Shilajitove prehrambene vrijednosti. Na taj se način Shilajit može čuvati vrlo dugo, a istovremeno je potpuno zdrav i siguran za konzumiranje. Pazite na plastična pakiranja i na jeftina regularna stakla jer to znači da je proizvod već samim tim ugrožen. Shilajit treba uzimati s namjerom poboljšanja zdravlja i stoga ima smisla kupiti kvalitetan proizvod. Naposljetku, cijena našeg zdravlja ne može se mjeriti novcem.

Mumijo Shilajit packed

POTREBNI SU VAM DOKAZI? SAMO PITAJTE.

Ako sve zbrojimo, brzo možemo doći do dva zaključka. Prvo, ako je Shilajit sumnjivo jeftin, s njime nešto nije u redu i vjerojatno su napravljeni određeni kompromisi, tako da je uvijek pametno tražiti tražene certifikate koje bi prodavač trebao rado dostaviti. Drugo, nema prečaca kada je u pitanju naše zdravlje. Ima li smisla kupiti najbolji proizvod i zaštititi ono što je neophodno? Bez sumnje. Zaštitite svoje zdravlje jer ono je temelj svega.

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609271/
  2. https://www.menshealth.com/fitness/a26766609/shilajit/