Prvo da pojasnimo, Shilajit nije namijenjen samo ženama, ustvari je pogodan za sve – za žene, muškarce, starije ljude i sve između njih. Svojim moćnim bio-revitalizirajućim sposobnostima i preko 85 minerala i vitamina u svom ionskom stanju, može ga koristiti svatko (više o tome OVDJE). Ne samo da utječe na stanje vašeg mentalnog stanja i kognitivne funkcije, već može utjecati i na izvedbu u sportskim aktivnostima, rješavanju svakodnevnog stresa pa čak i u rješavanju određenih zdravstvenih problema. Shilajit izlaže brojne zdrave učinke pa ne čudi što ovaj nevjerojatan dar prirode dobiva sve više i više priznanja koje zaslužuje. Dakle, iskoristiti ćemo ovu priliku i malo se dublje posvetiti načinu na koji Shilajit može pozitivno utjecati na svakodnevni život žena.

Healthy woman with Shilajit

HORMONALNI BALANS VODI DO SRETNIJEG ŽIVOTA

Sveukupno blagostanje žene i njen svakodnevni užitak izravno su povezani s hormonalnom ravnotežom koja, ako se ne regulira, može unijeti neželjeni stres u vaš život. Da biste se učinkovito borili sa svime što život modernih žena zahtijeva, važno je stalno kontrolirati svoje zdravlje. Shilajit pomaže u jačanju ženskih hormona poput estrogena koji mogu pomoći u regulaciji menstrualnog ciklusa i umanjiti učinak predmenstrualnog sindroma (PMS). To može imati veliki utjecaj na razinu energije i raspoloženje, što je uvijek dobrodošlo. Regulirana hormonska aktivnost također je izravno povezana s plodnošću jer izlučivanje estrogena izravno utječe na plodnost i pojačava proces ovulacije kod žena.

Nakon menopauze, kada nivo estrogena padne, može doći do osteoporoze. A prirodna svojstva Shilajitove smole reguliraju hormone, pojačavaju prijenos minerala poput magnezija, fosfata i kalcija u koštano i mišićno tkivo, što rezultira poboljšanom koštanom gustoćom i smanjenim rizikom krhkosti kostiju. Shilajit se koristi kao prirodni lijek za osteoporozu, bolest slabljenja kostiju, a u tu svrhu ga koriste mnoge žene starije životne dobi. Problemi s mokraćnim sustavom također se češće javljaju kod žena pa to može biti zaista važan čimbenik u vašem ukupnom zdravlju. Shilajit pomaže u održavanju zdravlja vašeg mokraćnog sustava pa s ponosom možemo reći da smo imali brojne pohvale u ovom djelu.

LJEPŠA KOŽA I ZDRAVIJA KOSA SA SHILAJITOM

Kao što smo već naveli, Shilajit je prepun vitamina, minerala i drugih antioksidanata. Antioksidanti posebno snižavaju oksidativni stres i blokiraju slobodne radikale koji mogu nanijeti veliku štetu vašem tijelu. Ti slobodni radikali mogu također negativno utjecati na proteine ​​kože i dovesti do njenog preranog starenja, a to može rezultirati borama, neujednačenim tonom kože, tamnim mrljama i sitnim linijama. Uz pomoć Shilajita, vaša koža može izgledati mlađe, zdravije i bolje.

Ne iznenađuje da maska ​​za kosu od Shilajita također može biti vrlo učinkovita. Budući da bi neki elementi u Shilajitu mogli podržati rast kose, toplo vam preporučamo da isprobate. Jedna od metoda je miješanje Shilajita i meda s kvalitetnim emulgatorom poput maslinovog ulja ili čak jaja. Nanesite smjesu na kosu i korijenje kose te je nježno umasirajte u vlasište. Možete je ostaviti od 30 min do 1 sata na glavi, zatim samo isperite toplom vodom i to je to. Objavljeno je da Shilajit može poboljšati rast kose, minimizirati gubitak kose i zapravo je ojačati. To se može raditi jednom mjesečno ili tjedno, ovisno o vašim potrebama.

Women with beautiful skin

VITALNOST I GUBITAK MASE

Mnogi od nas bore se s dobivanjem kilograma. Uz brzi život i prehrambene navike koje nisu uvijek optimalne, lako je steći neželjenu masnoću što brzo može dovesti do drugih problema, u rasponu od neugode u našem tijelu do zdravstvenih problema. Shilajit može snažno podržati metabolizam masti i šećera, što rezultira lakšim upravljanjem tjelesnom težinom. Odlučite se za način života koji će održavati vašu težinu bez toliko dodatnih napora i žrtvovanja!

Želite osjetiti svoj istinski potencijal? Jedna kap ovog dara prirode može promijeniti sve. Sve više i više žena širom svijeta koristi Shilajit za poboljšanje zdravlja, vraćanje vitalnosti i borbu protiv svakodnevnog stresa. Shilajit nudi, ne samo zdraviju alternativu, već i mnogo bolji i zadovoljavajući način života što se već mnogo puta pokazalo kao jedina istinska alternativa sreći, zdravom i općenito boljem blagostanju.

 

Više informacija možete pronaći ovdje:

  1. https://www.medlife.com/blog/shilajit-top-9-health-benefits-women/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296184/
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22557121/
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296184/