An image of four drops of water that represent refreshness.

Pogodnosti Shilajita za ženu

MOUNTAINDROP Shilajit

An image of four drops of water that represent refreshness.
Prvo da pojasnimo, Shilajit nije namijenjen samo ženama, ustvari je pogodan za sve – za žene, muškarce, starije ljude i sve između njih. Svojim moćnim bio-revitalizirajućim sposobnostima i preko 85 minerala i vitamina u svom ionskom stanju, može ga koristiti svatko (više o tome OVDJE). Ne samo da utječe na stanje vašeg mentalnog stanja i kognitivne funkcije, već može utjecati i na izvedbu u sportskim aktivnostima, rješavanju svakodnevnog stresa pa čak i u rješavanju određenih zdravstvenih problema. Shilajit izlaže brojne zdrave učinke pa ne čudi što ovaj nevjerojatan dar prirode dobiva sve više i više priznanja koje zaslužuje. Dakle, iskoristiti ćemo ovu priliku i malo se dublje posvetiti načinu na koji Shilajit može pozitivno utjecati na svakodnevni život žena.

Healthy woman with Shilajit

HORMONALNI BALANS VODI DO SRETNIJEG ŽIVOTA

Sveukupno blagostanje žene i njen svakodnevni užitak izravno su povezani s hormonalnom ravnotežom koja, ako se ne regulira, može unijeti neželjeni stres u vaš život. Da biste se učinkovito borili sa svime što život modernih žena zahtijeva, važno je stalno kontrolirati svoje zdravlje. Shilajit pomaže u jačanju ženskih hormona poput estrogena koji mogu pomoći u regulaciji menstrualnog ciklusa i umanjiti učinak predmenstrualnog sindroma (PMS). To može imati veliki utjecaj na razinu energije i raspoloženje, što je uvijek dobrodošlo. Regulirana hormonska aktivnost također je izravno povezana s plodnošću jer izlučivanje estrogena izravno utječe na plodnost i pojačava proces ovulacije kod žena.

Nakon menopauze, kada nivo estrogena padne, može doći do osteoporoze. A prirodna svojstva Shilajitove smole reguliraju hormone, pojačavaju prijenos minerala poput magnezija, fosfata i kalcija u koštano i mišićno tkivo, što rezultira poboljšanom koštanom gustoćom i smanjenim rizikom krhkosti kostiju. Shilajit se koristi kao prirodni lijek za osteoporozu, bolest slabljenja kostiju, a u tu svrhu ga koriste mnoge žene starije životne dobi. Problemi s mokraćnim sustavom također se češće javljaju kod žena pa to može biti zaista važan čimbenik u vašem ukupnom zdravlju. Shilajit pomaže u održavanju zdravlja vašeg mokraćnog sustava pa s ponosom možemo reći da smo imali brojne pohvale u ovom djelu.

LJEPŠA KOŽA I ZDRAVIJA KOSA SA SHILAJITOM

Kao što smo već naveli, Shilajit je prepun vitamina, minerala i drugih antioksidanata. Antioksidanti posebno snižavaju oksidativni stres i blokiraju slobodne radikale koji mogu nanijeti veliku štetu vašem tijelu. Ti slobodni radikali mogu također negativno utjecati na proteine ​​kože i dovesti do njenog preranog starenja, a to može rezultirati borama, neujednačenim tonom kože, tamnim mrljama i sitnim linijama. Uz pomoć Shilajita, vaša koža može izgledati mlađe, zdravije i bolje.

Ne iznenađuje da maska ​​za kosu od Shilajita također može biti vrlo učinkovita. Budući da bi neki elementi u Shilajitu mogli podržati rast kose, toplo vam preporučamo da isprobate. Jedna od metoda je miješanje Shilajita i meda s kvalitetnim emulgatorom poput maslinovog ulja ili čak jaja. Nanesite smjesu na kosu i korijenje kose te je nježno umasirajte u vlasište. Možete je ostaviti od 30 min do 1 sata na glavi, zatim samo isperite toplom vodom i to je to. Objavljeno je da Shilajit može poboljšati rast kose, minimizirati gubitak kose i zapravo je ojačati. To se može raditi jednom mjesečno ili tjedno, ovisno o vašim potrebama.

Women with beautiful skin

VITALNOST I GUBITAK MASE

Mnogi od nas bore se s dobivanjem kilograma. Uz brzi život i prehrambene navike koje nisu uvijek optimalne, lako je steći neželjenu masnoću što brzo može dovesti do drugih problema, u rasponu od neugode u našem tijelu do zdravstvenih problema. Shilajit može snažno podržati metabolizam masti i šećera, što rezultira lakšim upravljanjem tjelesnom težinom. Odlučite se za način života koji će održavati vašu težinu bez toliko dodatnih napora i žrtvovanja!

Želite osjetiti svoj istinski potencijal? Jedna kap ovog dara prirode može promijeniti sve. Sve više i više žena širom svijeta koristi Shilajit za poboljšanje zdravlja, vraćanje vitalnosti i borbu protiv svakodnevnog stresa. Shilajit nudi, ne samo zdraviju alternativu, već i mnogo bolji i zadovoljavajući način života što se već mnogo puta pokazalo kao jedina istinska alternativa sreći, zdravom i općenito boljem blagostanju.

 

Više informacija možete pronaći ovdje:

  1. https://www.medlife.com/blog/shilajit-top-9-health-benefits-women/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296184/
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22557121/
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296184/