RAZLIČITE PRIMJENE SHILAJITA

U prošlom blogu istraživali smo o Shilajitu u sportu, o porijeklu ove nevjerojatne tvari te o važnosti njene kvalitete i njezinim korisnim svojstvima (ako želite čitati o tim temama, samo kliknite podvučene riječi). Ovog puta želimo malo dublje ući u različite načine primjene Shilajita, budući da on nije ograničen samo na oralni unos.

Shilajit skin mask

DODATAK PREHRANI

Budući da je ovo njegova primarna upotreba, prirodno je što s time i započinjemo. Obično se ovaj proizvod uzima jednom dnevno, otopljen u 200 ml tople vode. Preporučena doza Shilajita je oko 0,2 g ili jednostavnije rečeno, komad Shilajita veličine graška. Da biste izbjegli gorki okus Shilajita, u otopinu jednostavno dodajte ghee maslac, kokosov maslac, cimet ili med. To ga čini puno lakšim za piti, a također i obogaćenim. Gutanje Shilajita možete imati koristi u mnogim područjima, od kognitivnih funkcija pa sve do osnovnih tjelesnih funkcija.

Shilajit food supplement

BRIGA O KOŽI

Sljedeći način primjene Shilajita je njega kože. Njegova brojna korisna svojstva mogu se koristiti za piling kože, a osobito na području lica. Ako želite isprobati, prvo stavite vruću kompresu na lice kako biste otvorili pore, a zatim nanesite Shilajit na lice kao masku. Također, obavezno zaobiđite područje oko očiju jer je tamo koža mnogo osjetljivija. Držite masku na licu oko pola sata i nakon toga je skinite s toplom vodom. Budući da se brzo otapa, nema potrebe za bolnim uklanjanjem od kojih trpe mnogi slični proizvodi. Alternativno, možete koristiti topli čaj od kamilice koji i sam ima svojstva čišćenja kože. Brojni korisnici izvijestili su da maska od Shilajita ima pomlađujući i pročišćavajući učinak na kožu. Neki čak prijavljuju pozitivan učinak i protiv bora, ali na vama je da okušate što vama odgovara.

Skincare

NJEGA KOSE

Istraživano je i potvrđeno da Shilajit sadrži 85 ionskih minerala, hranjivih sastojaka i drugih spojeva koji su korisni za tijelo. Pa zašto ga ne bismo onda koristili i na kosi? Kako neki elementi u Shilajitu  podržavaju rast kose, preporučamo vam da isprobate masku za kosu. Jedna od metoda je miješanje Shilajita i meda s kvalitetnim emulatorom poput maslinovog ulja ili čak jaja. Ovdje je izbor potpuno vaš jer se Shilajit može pomiješati s više sastojaka. Nanesite smjesu na kosu, korijenje kose i nježno je umasirajte u vlasište. Masku možete ostaviti između 30 min i 1 sata, zatim ju samo isperite toplom vodom. Objavljeno je da maska od Shilajita može poboljšati rast kose, minimizirati gubitak kose te je ojačati. Maska se može raditi jednom mjesečno ili tjedno, ovisno o vašim potrebama.

Healthy man hair

ZAKLJUČAK

Koristeći ga za njegu kože, kao masku za kosu ili kao zdrav napitak, Shilajit je sigurno nevjerojatan dar prirode. Eksperimentiranje s njime može donijeti izvrsne rezultate. Ako imate savjete za različite namjene Shilajita, možete ih podijeliti s nama. Rado ćemo osigurati prijenos vaše riječi našim čitateljima. Možete nas kontaktirati na Facebooku, Instagramu, e-pošti ili Skypeu. Također, imamo novu Shilajit knjižicu za sve koji žele početi koristiti Shilajit, ali žele prvo naučiti osnove. Jedna kap našeg vrhunskog Shilajita može biti sve što vam je potrebno za postizanje vašeg istinskog potencijala.

Naše izvore i za više informacija pogledajte:

  1. https://www.nutraceuticalsworld.com/contents/view_breaking-news/2019-07-10/natreons-shilajit-extract-shown-to-improve-skin-health-in-adult-women/
  2. https://www.nutritioninsight.com/news/ingestibles-for-skin-health-natreons-shilajit-ingredient-holds-anti-aging-potential.html
  3. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07315724.2018.1564088